Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az oldal jobb mükösése érdekében a Passat Klub Hungary weboldala is ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket használ".
A webhely megnyitásával a felhasználó elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Októberben mutatkozik be az új Volkswagen Passat

Passat

A wolfsburgiaktól kiszivárgott hírek szerint a Volkswagen Passat legújabb generációjáról az októberben kezdődő Párizsi Autószalonon fog lehullni a lepel; egészen pontosan az első sajtónapra, szeptember 30-ára várható a németek közepes modelljének világpremierje, sőt, az első darabok még az idei év végén megérkeznek a kereskedésekbe.

Nem nehéz megjósolni, hogy a Passat lesz a szalon egyik fénypontja, a Volkswagen üdvöskéje ugyanis már hosszú-hosszú évek és generációk óta az egyik legsikeresebb képviselője kategóriájának. A szedán és a kombi változat állítólag egyszerre fog bemutatkozni.

Nagyon mélyreható változtatásokat ne várjunk; állítólag hasonlóra számíthatunk, mint a Golf V., illetve VI. esetében: marad tehát a padlólemez és a technikai háttér, modernebb lesz viszont a 4,78 méter hosszú karosszéria (melynek formája természetesen követni fogja a gyártó új arculatát), az utastér szebb és elegánsabb lesz (ráadásul az anyagminőség tovább javul), a motorháztető alatt pedig friss erőforrásokkal találkozhatunk. A Volkswagen nem is tagadja a rokonságot az előző B6 és a B7 gyári kódjelű modell között, de a menedzsment azt is hozzátette, hogy ennek ellenére biztosak benne, hogy egy teljes osztállyal jobb lesz az autó az eddiginél.

A menetzajok csökkentése szintén fontos szempont volt a fejlesztés során, így a csendes elődből kiindulva biztosra vehetjük, hogy a kategória egyik legkulturáltabb képviselőjével találkozhatunk majd a B7-es Passat személyében. Az alap, illetve az opciós felszereltségek listája természetesen tovább bővül.

A motorkínálat egy 105 lóerős 1,4 literes, alacsony nyomású turbóval feltöltött benzines egységgel indul, a kezdeti csúcsot pedig egy új fejlesztésű, kétliteres, 200 lóerős duplaturbós gázolajos jelenti, de később lesznek még magasabb teljesítményű motorok is, bár állítólag kizárólag négyhengeresek kerülnek a gépháztető alá; a start-stop rendszer minden esetben a szériafelszereltség részét képezi majd. Érdekes viszont, hogy a Volkswagen nem tervezi sem elektromos, sem pedig hibrid változat piacra dobását ebből a generációból, hiszen a jelenlegi platform nem teszi ezt lehetővé. A következő, 2015-ben piacra kerülő Passatból viszont már ilyenre is számíthatunk.

Minden esetre, egy biztos: a Passatnak nagyon fel kell kötnie gatyáját, ha meg szeretné őrizni piacvezető szerepét, a konkurencia ugyanis erősebb (lesz), mint valaha: a franciák keményen támadnak a 2011-ben érkező Peugeot 407-essel, illetve Citroën DS5-tel (ráadásul mindkét modellből lesz hibrid változat is), a Volvo most dobta piacra S60-asát, a Kia Magentis pedig szintén erősnek ígérkezik, a németek-japánok pedig szintén nem alszanak...

Forrás: autopult.hu

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker