Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az oldal jobb mükösése érdekében a Passat Klub Hungary weboldala is ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket használ".
A webhely megnyitásával a felhasználó elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Két év múlva érkezik a B8-as!

Írta: Mátyás Csaba.

Passat B8A Passat B7-tes  modellje alig múlt el két éves, de a Volkswagen 2014-ben piacra dobja a B8-cas teljesen új modelljét.
Első hallásra elég korainak tűnik a megjelenés dátuma, mivel az utóbbi években a modellek közti váltás időszaka, majdhogynem öt év volt.
Ámbár csak minden második darabot lehet új modellnek nevezni, mivel a Volkswagen (spórolási okokból) minden egyes új modell után, öt év elteltével egy ráncfelvarrt, úgynevezett facelift változatot dobott piacra. Tehát a teljesen új modellek közti váltás nagyjából 10 év volt.
A VW ezt a jó (?) szokását már a B3-mas platform óta űzi.
Elvileg a 2014-gyes modellnél már szó sincs spórolásról, és a B8-cas az utolsó csavarig (a hűtőfolyadék tartály kivételével) teljesen megújulhat. :)

Az új Passat is az új, MQB (Modularer Querbaukasten: keresztmotoros építőkészlet) rendszerű padlólemezre épül, ami minden eddiginél rugalmasabban alakítható, csupán a motor, a kormányoszlop és a pedálok helyzete fix.
Minden mást, a tengelytávot, a nyomtávot, az első-hátsó túlnyúlást, az üléspozíciót és a karosszéria felépítményt is egyszerűen meg lehet változtatni.
Ezt a technológiát a VW szintén spórolási okokból fejlesztette ki, mivel az MQB rendszer negyven különböző típus alapját adhatja.
Magam részéről megsirattam az utoljára B5.5-ben alkalmazott hosszmotoros változatot. :(

Előre láthatólag a motorpalettán a mostani erőforrások nagy része megtalálható lesz, viszont mindegyik megfelel majd a szigorú EURO 6-os környezetvédelmi normáknak.
Természetesen várható lesz új motorok megjelenése is.
A legnagyobb újdonság a1.4 literes TSI, hibrid változata lesz, amelynek az ösz teljesítménye 170 lóerő lesz.
Dízel hibrid megjelenésről egyenlőre nincs információ.
Viszont a dízeles változatnál megjelenik a kétliteres biturbós erőforrás, amelynek a teljesítménye meghaladja a 230 lóerőt, forgatónyomatéka pedig eléri a 600 Newtonmétert!
A várható dízelválaszték a következő:
1.6 TDI, 110LE/250Nm
2.0 TDI, 150LE/320Nm
2.0 TDI, 184LE/350Nm
2.0 BITDI,231LE/600Nm

A 3.6 literes V6 benzinesnek búcsút intenek és a helyét valószínűleg egy 2.5 literes, turbós öthengeres egység veheti át.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker