Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az oldal jobb mükösése érdekében a Passat Klub Hungary weboldala is ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket használ".
A webhely megnyitásával a felhasználó elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Hibrid Passat – de nem a gyártól

Írta: Mátyás Csaba.

Genfben mutatkozik be az LC Super Hybrid elnevezésű autó, amely VW Passatból készült

 
A Controlled Power Technologies és az Advanced Lead-Acid Battery Consortium nevű szervezetek készítették el egy 1,4 literes benzines turbómotorral szerelt Passatból a hibridjüket, azt bizonyítva, hogy viszonylag kis befektetéssel is jobb lehet tenni egy autót. 
 
A prototípus esetén 79 kg-nyi plusz tömeg került az autóba, de azt ígérik: sorozatgyártásban nem lenne különbség egy normál Passathoz képest – például ki tudnák dobni az önindítót, amit az elektromos hajtómotor helyettesíthet. Nem csak a kis feszültségű hibrid rendszer hozzáadásával módosították az autót, a turbómotort 122-ről 142 lóerősre tuningolták. A rendszerteljesítményt nem árulták el, de azt igen, hogy az autó sokkal gyorsabb a kiindulási állapotnál – hatodikban 80-ról 120-ra 16 helyett 12,5 másodpercig tart a gyorsulás. A szabványos fogyasztás 5,6 l/100 km, ami 11 százalékos javulás az eredeti 1.4 TSI-hez képest.

 

 

Az alkotók szerint autónként 750-1500 euróval növelné az autó előállítási árát  kis feszültségű hibrid rendszer, miközben egy manapság használatos, nagyfeszültségű hibrid hajtás 3000-5000 euróval növeli a költségeket.

 

 
 
Forrás: Autó Motor

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker