Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az oldal jobb mükösése érdekében a Passat Klub Hungary weboldala is ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket használ".
A webhely megnyitásával a felhasználó elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

FSI motorok

Írta: Mátyás Csaba on . Beküldve: Motorpaletta

A „Guinness Világcsúcs Túra” teljesítésével a rekordra törő Helen és John Taylor egy Golf 1.6 FSI* autóval bekerült Guinness rekordok könyvébe. A Taylor házaspár 2006. január 17-én indult világkörüli útra. A céljuk az volt, hogy megdöntsék a legtakarékosabb vezetés világcsúcsát, és a 25 országon át vezető, összesen 28.970 kilométeres útjukat kevesebb, mint 50 tankolással teljesítsék. Végül mindössze 24 tankolásra volt szükség, ami 100 kilométerenként átlagosan mindössze 4,5 liter Shell üzemanyag elfogyasztásának felelt meg. (Üzemanyag-fogyasztás: 6,7 - 7,7 l/100 km; CO2 kibocsátás: 161 - 185 g/
Az FSI a Volkswagen közvetlen benzin-befecskendezési módja kitűnik a nagy hatásfokával és az átlagosnál nagyobb hatékonyságával. Az FSI motoroknak ezenkívül alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztása, ugyanakkor környezetbarátabbak és nagyobb vezetési élménnyel szolgálnak. Az új Golf GTI 2.0 FSI Turbo motorja, amely a közvetlen benzin-befecskendezéses Volkswagen motorok családjának legújabb és legerősebb tagja, újabb impozáns bizonyítékkal szolgál az FSI technológiában rejlő lehetőségekre.
A közvetlen benzin-befecskendezésnél az üzemanyagot közvetlenül az égéstérbe fecskendezik be. Itt belső keverékképzésről is beszélhetünk, minthogy a gyúlékony üzemanyag-levegő keverék csak az égéstérben jön létre, szemben a külső keverékképzésű, hagyományos benzinmotorokkal, ahol az üzemanyag befecskendezése és a keverékképződés a szívócsőben, vagyis a hengereken kívül történik. A levegőnek az FSI motorok égésterébe való bevezetése számára a Volkswagen különleges égéstér geometriát fejlesztett ki. Így a munkalöketenként közvetlenül befecskendezett üzemanyag pár ezredmásodperc alatt összekeveredik a beáramló levegővel. Ennek köszönhetően a motor rendkívül közvetlenül reagál a vezető gázadásaira.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker