Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az oldal jobb mükösése érdekében a Passat Klub Hungary weboldala is ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket használ".
A webhely megnyitásával a felhasználó elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

TSI motorok

Írta: Mátyás Csaba on . Beküldve: Motorpaletta

TSI - közvetlen benzin-befecskendezés és kettős feltöltés

A Golf GTI-nél alkalmazott 2.0 FSI Turbo motorral a Volkswagen az első olyan közvetlen benzin -befecskendezéses motorját mutatta be, amely kipufogógáz turbófeltöltővel is rendelkezik. A TSI technológiával most a Volkswagen a második fokozatba kapcsolt. Az eredményt egy nagy teljesítménnyel és forgatónyomatékkal szolgáló, ugyanakkor keveset fogyasztó, csúcstechnológiájú hajtómű jelenti. Az új 1.4 TSI erre utal, persze nem csak a nevében.

Párhuzamok a TDI technológiával.

A Volkswagen által a világon először és egyedüli gyártóként kínált TSI technológia egyedi ismertetőjelét a közvetlen benzin-befecskendezés és a kettős feltöltés kombinációja jelenti. A „Twincharger“ az utánkapcsolt kipufogógáz turbófeltöltővel kombinált mechanikus feltöltő, az általa lökettérfogat-literenként nyújtott 125 kW (170 LE) literteljesítménnyel csúcsértéket képvisel a szériagyártású, négyhengeres személyautók között.
A 240 Nm maximális nyomaték már 1.750/perc fordulatszámtól rendelkezésre áll és egészen 4.500/perc fordulatszámig ezen a magas szinten marad. Ez az érték egy kb. 2,3 literes lökettérfogatú szívómotor potenciáljának felel meg. Összehasonlításképpen az 1.4 TSI fogyasztása azonban mintegy 20 százalékkal alacsonyabb.
A Golf GT az első olyan autó, amely TSI technológiát hasznosít. A 170 LE-s TSI motor a 100 kilométerenkénti 7,2 literes üzemanyag fogyasztással rendkívül takarékosnak bizonyul.
A TSI motor 103 kW/140 LE teljesítményű és 220 Nm maximális nyomatékú, másik változata most a Golfhoz, a Jettához és a Touranhoz egyaránt rendelhető. A Golf Plus pedig akár 140 LE-s TSI vagy 170 LE-s TSI motorral is kapható. A Volkswagen a tervek szerint más modellekre is kiterjeszti a TSI technológiát.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker