Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az oldal jobb mükösése érdekében a Passat Klub Hungary weboldala is ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket használ".
A webhely megnyitásával a felhasználó elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Az új Passat helyettünk gondolkodik. Passat CC: megment, ha kell

Írta: Mátyás Csaba on . Beküldve: Tesztgyűjtemény

A hamarosan megjelenő Volkswagen Passat CC annyi újdonságot tartalmaz,
hogy egy külön előadást is megérdemelt.
A négyajtós kupé helyettünk kormányoz, parkol és fékez, persze mindezt jó pénzért.

Több pénz, fokozott biztonság
Szeptemberben érkezik Magyarországra az új négyajtós kupénak definiált Passat CC, amihez egy halom kényelmi és biztonsági elektronika lesz rendelhető. A legcsinosabb Passat 7,8 milliós alapára sok mindent tartalmaz, de az igazi újdonságokért szinte kivétel nélkül fizetni kell majd. Lássuk, melyik mit tud, és mennyiért véd meg a bajtól.  

Adaptív lengéscsillapítás-szabályozás: 217 200 Ft

A DCC-nek (Dynamic Chassis Control) hívott adaptív futómű-szabályozás nem világújdonság, de hasznos jó és rossz útviszonyok közt egyaránt. A lengéscsillapítás és a kormányzás szervorásegítése által biztonságosabban tudjuk az úton tartani az autót, miközben kívánságunk szerint sportosan vagy éppen kényelmesebben autózhatunk.  Jó hír, hogy a 300 lóerős kivitelhez a DCC már szériában jár.

Park Assist:172 800 Ft

Nem koszolódik a kamera

A Park Assist parkolássegítő rendszer segítségével elméletileg gyerekjáték a parkolás. Alacsony sebességnél a rendszer tudatja velünk, ha egy megfelelő méretű helyet talált az autó számára, ahová ezután a gáz és fékpedál kezelése mellett magától beparkolja az autót. Kormányozni nem kell, azt magától végzi a Park Assist.

A gyakorlatban szerintünk ez a rendszer a leghaszontalanabb, mivel rendkívül lassú és körülményes a használata. Sokszor a bőségesen elegendő méretű parkolóhelyeket sem veszi észre, valamint könnyű vele túlszaladni a javasolt kezdőpozíción is. Viszont ha minden klappol, akkor tényleg bárhová befűzi a gép a Passatot.

Lane Assist: 117 600 Ft

Beavatkozik a kormányzásba is

Elsőre talán nem tűnik fontosnak, mégis sokkal hasznosabb funkció a Lane Assist, amely egy kamera segítségével az úton található felfestéseket figyeli. A Lane Assist akkor avatkozik be, amikor a vezető irányjelzés nélkül lépi át a vonalakat, ilyenkor egy folyamatos és lágy ellenkormányozással a szerkezet visszatereli az autót az eredeti helyére.

A rendszer azt is érzékeli, ha a vezető teljesen elengedi a kormányt, így arra nem jó, hogy az autópályán újságot olvassunk vezetés közben. Viszont a sávelhagyásos balesetektől jó eséllyel megvéd, amelyek a személyi sérülésekkel járó karambolok 14 százalékát teszik ki a Volkswagen szerint.

ACC: 265 200 Ft


Az ACC egy automatikus követésitávolság-szabályzó rendszer, amely magyarul egy okos tempomatot jelent. Ez sem új találmány, már több autógyár is alkalmazza ilyen-olyan változatát. A Volkswagen most kicsit okosított azeddig rendszeren az új Passat CC-ben.

Akár állóra is fékez helyettünk

Aktivált állapotában az ACC magától tartja a sebességet az előttünk haladó autóhoz képest, 0-210 km/óráig magától gyorsít, és ha kell, akár állóra is fékez. A gyakorlatban már használhatóan működik a rendszer, de ez sem arra való, hogy helyettünk fékezzen vagy gyorsítson az elektronika.

Az ACC része a Front Assist rendszer, amely bizonyos körülmények között készenléti állapotba helyezi a fékrendszert, ezzel hozzájárul a fékút lecsökkentéséhez, amivel hatékonyan segíti a ráfutásos balesetek elkerülését. Kár, hogy ilyen borsos az ára.

Contiseal - 0 Ft

Végre egy olyan extra, amelyik ingyen jár a CC-hez. A Contiseal a Continental legújabb defektmentes abroncsa, amelyet elsőként a Passat CC-re szerelnek a gyárban. A mintázat belső oldalán olyan ragacsos anyag borítja az abroncsot, amely a futófelületbe hatolt szegek, csavarok eltávolítása után is lehetővé teszi a haladást. Az idegen test eltávolítása után az anyag azonnal eltömíti a lyukat, így megakadályozza a levegő elszökését.

A sárga trutyi eltömíti a lyukat

Ezzel a megoldással olyan defektek vészelhetőek át észrevétlenül, amelyeket egy öt milliméternél kisebb átmérőjű tárgy okozott. A szokásos gumidefektek 85 százaléka ilyen.

Drága a biztonság

Remélhetőleg a felsorolt biztonsági elektronikák nagy része a közeli jövőben már az alapfelszereltség között lesz megtalálható, így nem csak azokat fogja védeni, akik súlyos százezreket hajlandó áldozni a sokszor haszontalannak tűnő eszközökre. Így most egy kicsit igazságtalannak tűnik a helyzet. Akinek van pénze, az jó eséllyel túlélheti a bajt, akinek nincs, az csak a szerencséjében bízhat.
Forrás: vezess.hu
{joscommentenable}

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker