Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az oldal jobb mükösése érdekében a Passat Klub Hungary weboldala is ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket használ".
A webhely megnyitásával a felhasználó elfogadja az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

Passat Variant 1.9PDTDI 115LE (2000)

Írta: djsilas on . Beküldve: Passat - B5 (1996 - 2000)

Második saját autóm, egy benzines Opel Omegáról váltottam, immár ötödik éve. Szerintem egy viszonylag jól felszerelt példány az enyém, ennek ellenére érdekes, hogy pár dologban mégis kevesebbet tud. Viszont, amit a gyártó sorról lejövet tudott, azt még a mai napig tudja! :)) És ehhez még csak nem is kell(ett) a havi fizumat rákölteni. Nagyjából elmondhatom (természetesen a kötelező illetve kopó-fogyó dolgokat nem számítva), hogy 10.000 -ként elhordom olajcserére és ennyi. Igen, 10.000! Valahol (óra szerint...) 350.000 magasságában tartok, tehát ennyit megérdemel szerintem. Hosszú távon remélem meg fog ez térülni, hogy a gyárilag elvártnál gyakrabban viszem olajcserére.

Fogyasztása a már korábban említett Omega 10 literes (vagy ha épp meghülyültem 18...) átlaga után mondhatni megváltás... szinte termeli az üzemanyagot, de számosítva 4,5-7,5 között :)
A 4,5 az szigorúan az Alföldön, a síkságon, főutakon kisebb településeken átgázolva, puha plüssállatkákra jellemző lábbal és tempomattal. Élményindex ilyenkor 0, vagy egy kicsit alatta. A 7,5 az tartósan, bőven a magyar sebesség limitek feletti és pályás autózásnál jött össze. A nagy átlag nálam kb 5,5 liter.

Szerencsére megbízhatónak mondhatom, de közös éveink alatt volt már pár kellemetlen helyzet és szégyen szemre került már vontató kötél rossz végére is. (Csak az objektivitás miatt: bármennyire is vacak volt az Omega, bármennyit is költöttem rá, de meghülyült elektronikával, lyukas hűtővel, vagy épp elromlott/döglődő üzemanyag szivattyúval is, de mindig hazavitt!!)
Meghibásodás volt pl:

  • a generátornak valami görgője
  • az egyik szíjfeszítő tartócsavarjának eltörése
  • kuplung munkahenger repedése

Szervízkönyv

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker